EU SHAI organizuje okrugli sto „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa ”

13. Oktobar 2020.
Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” (EU SHAI), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, organizuje okrugli sto na temu „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa”.

Vreme i mesto
Okrugli sto će se održati onlajn, 29. oktobra 2020. godine, od 10:00 do 12:30. Svi prijavljeni će naknadno dobiti link za uključivanje. Tokom okruglog stola biće obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.



Zašto organizujemo okrugli sto na temu uticaja kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa?
Istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti će kao panelisti govoriti o uticajima i posledicama pandemije kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa i populacije u riziku od siromaštva u Srbiji - žena žrtava nasilja, Roma, osoba sa invaliditetom i dece bez roditeljskog staranja. Posebno će biti naglašene posledice na zaposlenost, obrazovanje, pristup zdravstvenim uslugama i socijalnoj zaštiti. Fokusiraćemo se na najbolje prakse pružalaca usluga socijalne inkluzije iz javnog i civilnog sektora i na uspešno preduzete mere za smanjenje negativnih uticaja pandemije kovida19. Konačno, razgovaraćemo i o prilikama za unapređenje socijalne inkluzije koje su proizašle iz tekuće zdravstvene krize.

Dodatno, kroz okrugli sto biće obrađene i teme značajne za prijavljivanje na predstojeći javni poziv programa EU SHAI. Na taj način, potencijalni kandidati i njihovi partneri imaće uvid u planiranje i sprovođenje mera aktivne inkluzije, prilagođenih lokalnom kontekstu i aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom kovida19.

Za koga je ovaj okrugli sto?
Za predstavnike relevantnih nacionalnih institucija, svih lokalnih samouprava u Srbiji i njihove timove za socijalnu inkluziju osetljivih grupa, uključujući i institucije i organizacije civilnog društva. 

Kako da se prijavite?
Za okrugli sto „Uticaj kovida19 na socijalnu inkluziju osetljivih grupa” možete se prijaviti popunjavanjem formulara na OVOM linku, do petka 16. oktobra 2020. godine u 17:00

Detaljnu agendu možete pogledati OVDE.

Za sva pitanja ili dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 060.444.95.93 (Milica Davitkov) ili putem imejl adrese milicada@unops.org.